Grond afvoeren? Huur een grond container bij Praxis-kluscontainer

Ben je in de tuin aan het werk en op zoek naar een grond container? Dan zit je bij Praxis-kluscontainer.nl aan het goede adres. Grond afvoeren, tuinaarde afvoeren en zand afvoeren gaat eenvoudig door het huren van deze grond container. Wij plaatsen grondcontainers door heel Nederland voor het afvoeren van grond. Bestel op werkdagen voor 20.30 uur een container voor het afvoeren van grond en start de volgende werkdag al met het afgraven van de tuin.

Wat mag er wel en niet in de container?

Wat mag er in?

 • Visueel schone grond
 • Graszoden
 • Zand
 • Tuinaarde

Staat jouw afvalsoort er niet tussen? Bel voor vragen over jouw afvalsoort op het telefoonnummer 0900-0170

Wat mag er niet in?

 • Puin/ steen
 • Vervuilde grond (bijv. door olie of andere vloeistoffen)
 • Boomstronken of wortels
 • Overige vervuiling

Staat jouw afvalsoort er niet tussen? Het is voor ons helaas onmogelijk om alle afvalsoorten op te sommen. Bel voor vragen over jouw afvalsoort op het telefoonnummer 0900-0170

vanaf 349.95
3 m3 afvalcontainer
Afmeting L 190 x B 160 x H 110
 • Onze 3,4,6 &10 m3 containers passen op één parkeerplaats

 • Onze 15,20,30 &40 m3 containers passen op twee parkeerplaatsen

Kosten voor het afvoeren van grond.

Bij Praxis-kluscontainer.nl hanteren wij all-in tarieven voor het afvoer van grond. Je weet dus op voorhand wat de kosten zijn voor het afvoeren. Onze all-in tarieven zijn inclusief Btw, transport (plaatsen en ophalen), verwerking van het afval, huur van de container en milieutoeslag.

Advies voor het huren van een zand en grond container

Heb je vragen over onze containers of kom je er niet helemaal achter hoeveel kuub zand of grond je af te voeren hebt? Neem gerust contact met ons op, onze afval- experts staan je graag te woord 0900-0170

Grond afvoeren? bekijk onze tips

Het afvoeren van grond in een grondcontainer is een klus waar vele tegenop zien, wij willen deze klus net even iets makkelijker voor je maken door je een aantal tips te geven hoe je de grond container het best kunt beladen en hoe je het aantal m3 grond berekend.

 

Tip 1, hoe kun je een grondcontainer het best beladen?

In bijna alle gevallen kiezen onze klanten ervoor het grond met een kruiwagen de container in te rijden of te werken met een kraan(tje). Grond afvoeren met een kruiwagen kan een flinke klus zijn. Om het grond relatief makkelijk af te voeren adviseren wij te werken met een zogenaamde loopplank. Deze plank kun je tegen de schuine zijde van de container zetten zodat je met een kruiwagen de grond container kunt vol gooien.

 

Weetje

 • Een kuub grond is ongeveer 13 volle kruiwagens

 

Tip 2, hoe bereken je precies hoeveel grond je af gaat afvoeren?

Het is en blijft vaak lastig om in te schatten hoeveel zand en of grond je af gaat afvoeren, met onderstaande berekening weet je precies hoe groot de grond container moet zijn om al het zand en grond af te voeren.

In eerste instantie is het belangrijk om te weten hoeveel vierkante meter (m2) het oppervlak is.

laten we uitgaan van een stuk grond van 5 meter x 6 meter (5×6= 30m2)

Vervolgens moeten we weten hoe diep de grond is wat afgevoerd moet worden. Laten we in dit voorbeeld uitgaan van 7 cm.

Misschien wel het belangrijkste gedeelte van de rekensom is de lucht die vrijkomt in de grond als deze uit de grond gehaald gaat worden. Wij hanteren altijd 30% extra volume.

De rekensom is dan 30 (m2) X 0,07 (cm) X 1,3 (lucht) met als uitkomst 2,73m3. In dit geval kun je dus het best een 3m3 container huren.